STOF TOT NADENKEN

Er wordt steeds meer geschreven, gefilmd en gepubliceerd over de (keerzijde van de) mode-industrie. Op deze pagina delen we de mooie en minder mooie verhalen over duurzame verandering in de kledingindustrie.

KIJKTIPS
The True Cost, de documentaire waarin de productie van fast fashion onder de loep wordt genomen. Over de kleding die we dragen, de prijs die we er voor betalen en de impact die het heeft op de wereld.

Genaaid, In Genaaid krijgen vijf beginnende modeontwerpers de kans om een duurzame collectie te ontwikkelen. Ze moeten alleen eerst zelf ervaren hoe het er in de kledingindustrie aan toe gaat.

Catwalk to creation. Wat gebeurd er allemaal met een kledingstuk voordat het in jouw kast beland? Dat zie je in Catwalk to creation.

The positive chain of change, een documentaire gemaakt door de Nederlandse Chanel Trapman over de zoektocht naar duurzame verandering in de vervuilende mode-industrie.

LEZEN
De Correspondent – Hoe kleding een wegwerpproduct werd / Emy Demkes.

De Correspondent – Lees of luister: Dit is wat ik het afgelopen jaar leerde over de kleren die we weggooien / Emy Demkes

Good On You – Website met tientallen tips over duurzame mode.