WASVOORSCHRIFTEN | WOL

En dan heb je een mooie wollen trui gekocht. Heel tof, maar hoe was je dit eigenlijk? In dit artikel geven we je tips en tricks over hoe je met wol om moet gaan. 

Handwas

Check het waslabel goed, meestal wordt aangeraden om wollen kleding met de hand te wassen. Maar vaak volstaat het ook om je wollen kleding goed te luchten. Zie ons artikel hieronder over handwas voor tips en tricks! 

Pillen

Soms kan wol gaan pillen. Dit betekent echter niet dat de wol van slechte kwaliteit is. Pillen gebeurt door wrijving van de vezels.Uiteindelijk zal elke wolsoort gaan pillen. De lengte van de vezels is bepalend voor hoe snel een wollen kledingstuk zal gaan pillen. Om dit te tegen te gaan kun je een wolkam gebruiken. Met een wolkam kam je namelijk de vezels recht kammen. Dit is echter geen garantie dat het pillen uitblijft! Uiteindelijk zul je dit regelmatig moeten doen om pillen te verwijderen. 

Extra tips

Vouw je wollen kleding op, hiermee voorkom je dat het kledingstuk uitlubbert. Wees voorzichtig met riemen, gespen en andere accessoires; je kunt makkelijk gaatjes of haaltjes maken in je kleding. Als je jouw wollen kleding voor langere tijd opbergt; was deze dan eerst. Hiermee voorkom je dat motten hapjes nemen uit jouw wollen kleding!

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven