PANTER&SCHAAP - SLOW&FAIR FASHION
Wat is normaal? Je kunt het filosofisch of existentialistisch benaderen, maar laten we het simpel houden.

Het is normaal dat de zeespiegel stijgt als gevolg van het smelten van de ijskappen. Het is normaal dat koraal sterft en we straks niets meer te zien hebben onder water. Het is normaal dat de Amoerpanter bijna uitgestorven is en dat er met gemak 3 euro betaald wordt voor een t-shirt bij de grote winkelketens. Een  t-shirt, waar een kindje de hele dag voor heeft moeten zwoegen in een fabriek in Bangladesh voor een hongerloontje.

PANTER&SCHAAP vindt dit niet normaal. Sterker nog, dit vinden wij abnormaal! En de grap is dat wij hier allemaal aan meedoen. Het lijkt misschien moeilijk om betere keuzes te maken, maar als je het stap voor stap doet, wordt het vanzelf normaal.

PANTER&SCHAAP is een slow en fair fashion brand met een vleugje Rotterdams lef. Het zet grote vraagtekens bij de massaconsumptie cultuur en kiest voor duurzame, tijdloze kleding die op Nederlandse bodem in elkaar wordt gezet, tegen eerlijke prijzen, met normale werkomstandigheden.

 

__________________________________________

HOE HET WERKT

Online vind je onze unisex prototypes, deze geven een idee van hoe een item er uit zou kunnen zien. Je kunt het vergelijken met het kopen van een auto: jij kiest het model, de kleur en de opties, maar je hoeft de auto niet zelf te ontwerpen.

Op basis van de prototypes kies je zelf de kleur en het type stof. Hiervoor kun je een afspraak maken van een half uur via het afspraken formulier. Wij zorgen dat de stof eerlijk is geproduceerd en er zo min mogelijk chemicaliën zijn gebruikt. Je item wordt na het opnemen van je maten en wensen in ons atelier aan huis gemaakt. Je kunt dan je voorkeuren voor het model aangeven, maar je kunt je ook laten adviseren; bij de een staat een ronde hals beter dan bij de ander.

Afhankelijk van het model en je reisafstand plannen we een doorpas, of kun je meteen het item ophalen. De gemiddelde levertijd is 2 tot 4 weken. Het totaalbedrag is gebaseerd op het aantal gewerkte uren en de kosten van de stof. De 'vanaf' prijs is een reële schatting waarvan we proberen zo min mogelijk af te wijken.

 

 

Daarnaast wil PANTER&SCHAAP een bewustwording en gedragsverandering teweeg brengen bij de modebewuste klant. En als het even kan, kiest PANTER&SCHAAP in de hele productieketen voor een eerlijk alternatief.Omdat mode vergankelijk is, maakt PANTER&SCHAAP geen mode maar kleding.

 

· Sinds 2013 is PANTER&SCHAAP een zelfstandig bedrijf, gespecialiseerd in ontwerp, producties en styling voor voornamelijk fotografie en video. Daarnaast is PANTER&SCHAAP sinds 2017 een fair&slow fashion brand en mag sinds dat zelfde jaar Rotterdam haar thuis noemen ·

 

 

 

 

 

 

interieur3


 

 

 

Hoevestraat 11B
3033GA Rotterdam
Nederland

Algemene informatie:
info@panterenschaap.nl
06 83 41 50 70

Communicatie:
alfa@panterenschaap.nl

Afspraak maken

Facebook Instagram

 

logoeerlijkwinkelen

__________________

KVK 61125539
BTW NL210724171B01
Algemene Voorwaarden